Mascha Verhoog

VoetreflexPlus™ therapeut en eigenaar van VitaeMas Voetreflex­praktijk

Mijn HBO-diploma voor VoetreflexPlus™ therapeut heb ik behaald bij de Total Health Academy (www.totalhealth.eu).

Mijn specialisaties:

Algemene ziektebeelden:

Hoofdpijn / migraine, huidproblemen, vermoeidheid

OncoReflex

Ontspanning en ondersteuning voor als je kanker hebt of hebt gehad

Vrouw en hormonen

Slaapproblemen

Onderzoekscriptie naar slaapproblemen bij verpleegkundigen die uit de nachtdienst komen

Neuroreflexologie

Innerveren van zenuwbanen om de zenuw aan te zetten en informatie door te laten stromen waardoor de balans herstelt kan worden

Mijn ervaring

Naast gediplomeerd Voetreflextherapeut ben ik 14 jaar, 2009-2023, gespecialiseerd (onco) Wond, Urologie-Continentie- Stoma Verpleegkundige geweest in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam.

Door de jaren heen heb ik gezien dat patiënten tijdens of na hun ziekte zoekende zijn naar balans of houvast op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Hierdoor raakte ik steeds meer geïnteresseerd in Complementaire ofwel Aanvullende Zorg, naast de bestaande reguliere zorg.

Het lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen welke prima ondersteund kan worden met complementaire zorg, zoals voetreflextherapie.

Voetreflex Plus™

De hele anatomie van ons lichaam weerspiegelt zich in onze voeten. Dat geldt voor alle spieren, organen, hormoonklieren, zenuwen, lymfen en weefsels. Voeten zijn als spiegels.

Door de reflexzones te masseren wordt het zelf genezend mechanisme van het lichaam gestimuleerd, evenals de doorbloeding en de energiedoorstroming. Dit ontspant lichaam en geest en kan leiden tot een betere gezondheid.
Een blokkade of verstoring in het lichaam kan gezondheidsklachten geven. Een gerichte behandeling van voetreflexzones met verschillende druk- en massagetechnieken stimuleert of brengt de voetreflexzones tot rust.

VoetreflexPlus™ is een methode waar zowel de Westerse als de Chinese techniek gebruikt worden tijdens de behandeling.
Bij de Westerse techniek worden zones en drukpunten op de voet met een duimtechniek behandeld en bepaalde zones nauwkeurig behandeld.
Bij de Chinese voetreflexologie wordt meer de glijdende techniek gebruikt, waarbij de beweging van de therapeut wordt benut om druk uit te oefenen. Naast de reflexzones worden ook de meridiaanbanen op de voeten, onderbenen en knieën meebehandeld.

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam: als organen, weefsels en spieren

Kijken naar mogelijkheden

VoetreflexPlus™ is een aangename therapie om veel uiteenlopende klachten te behandelen en om preventief klachten te voorkomen. Daarnaast is het een heerlijke, rustgevende massage voor iedereen die zichzelf een moment van ontspanning gunt. VoetreflexPlus™ kan verlichting geven bij:

Hoofdpijn / migraine

Stress / burnout klachten

Vermoeidheid / futloosheid

Slaapproblemen*

Maag- darmklachten

Huidproblemen

Hormonale problemen

Problemen met spieren en gewrichten

Een serie van vijf tot zeven behandelingen is over het algemeen voldoende om klachten te verminderen of zelfs op te lossen. Soms zullen de klachten niet afnemen of verdwijnen. In dat geval zullen we in overleg bekijken hoe we een vervolgplan kunnen opstellen.

*In mijn afstudeerscriptie onderzocht ik slaapproblemen bij verpleegkundigen die uit de nachtdiensten komen en moeite hebben met terugdraaien naar een normaal slaap/waakritme. Wil je mijn onderzoek en conclusies lezen, stuur dan een mail naar info@vitaemas.nl

 Mascha

Op zoek?

Ervaar je lichamelijke of mentale klachten, heb je behoefte aan een ontspannende voetreflex­massage?
Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.